Foto, pensieri, racconti, ricette e tant'altro...
Per un'ottima visualizzazione del blog consiglio Mozzila Firefox .
Folositi Mozzila Firefox pentru a putea vizualiza blogul in conditii optime.

domenica 8 novembre 2009

Kris Foto 2

Kris Foto continua qui.

martedì 3 novembre 2009

Vise ciudate



Mai nou am o perioada de vise ciudate..lungi, intortocheate, le tin minte dar numai chiar dimineata daca ma chinui un pic sa-mi aduc aminte si detaliile.
Am visat o vacanta noaptea trecuta...tare placut era..cred ca vorbeam noi de balaceala si inot si poate de asta :ride:
Azi noapte insa visez ca trebuia sa fac un test, il fac dar rapid, si pt ca ma apuca remuscarile ca nu l-am facut constiincios, o intreb pe o prietena daca l-am facut bine. Ea de la prima intrebare imi zice ca am gresit. Corectam impreuna.
P'orma tot din test trebuia sa atarn niste bijuterii africane (semanau cu cerceii aia din pietre-portelan pe care i-am vazut vara pe la mare) pe suvite de par..termin cu chiu cu vai, dar spre surprinderea mea, cand ma uit in oglinda, o frumusete de coafura, un par bogat, bogat (cum il aveam cu ceva ani in urma) si ....parca imi schimbasem complet aspectul fizic..p'orma m-am trezit.

cam in felul asta aveam parul :-)

lunedì 2 novembre 2009

Panini al formaggio - Painite cu branza

Dei panini facili da fare e buoni sempre!
Ingredienti:

700 g farina tipo 0 - faina tip 0
200 ml latte - lapte
25 g lievito fresco - drojdie proaspata
100 ml acqua calda - apa calduta
100 ml olio - ulei
1 cucchiaio zucchero - 1 lingura de zahar
1 cucchiaino sale - 1 lingurita de sare
150 g formaggio grattugiato (il tipo che preferite , io ho usato un misto) -branza razalita (de care doriti, eu am folosit un mixt sicilian)
+
1 uovo battuto - 1 oua batut
poco sale - putina sare
3 cucchiai di farina - 3 linguri de faina
papavero - mac

Fate un impasto con gli ingredienti sopra il "+" e lasciate lievitare finché raddoppia.
Preparate il misto di uovo, farina, sale, per poterlo usare sopra i panini.
Accendiamo il forno, prepariamo i panini (date la forma che vi piace), mettiamo al forno, lasciamo per circa 10 minuti, poi mettiamo sopra il misto di uovo, farina, sale, in più il papavero a piacere.
Lasciamo per altri circa 15 minuti, proviamo se sono pronti. Ottimi col pesto, magari preparato sempre in casa. Si mantengono freschi per 2-3 giorni.

Se face un aluat cu ingredientele de mai sus, si lasam sa dospeasca pana aluatul se dubleaza. Atentie, aluatul trebuie sa iasa moale, pufos dar nu lipicios. Daca e prea tare sau uscat adaugati lapte caldut sau apa si framantati pana devine moale, pufos, placut la framantat.
Pregatiti mixtul din faina, ou, sare, pentru a-l putea folosi pentru uns. Pornim cuptorul, pregatim painitele dupa forma care va place (eu am gasit niste impletituri pe net, dar n-am prea urmarit pas cu pas, au iesit ...oricum bine), le punem la cuptor si lasam cam 10 minute, dupa car scoatem si ungem painitele cu oul batut cu sare si faina, plus mac (eu ador macul!). Lasam inca 15 minute (circa, eu am cuptor electric) si probam daca sunt gata.
Excelent cu zacusca, facuta tot in casa (eu am facut una de ardei...mmmm, se combina perfect!). Se mentin proaspeti chiar 2-3 zile, grozavi pentru un weekend in aer liber!







E loro li hanno serviti caldi! :-))

K R I S

Italiano-English- Romana

Per la traduzione di un post, lasciate un vostro commento.
For translation, leave a comment, please.
Pentru traducerea unui post, lasati un mesaj la "commenti".

Machine Translations

Etichette