lunedì 2 novembre 2009

Panini al formaggio - Painite cu branza

Dei panini facili da fare e buoni sempre!
Ingredienti:

700 g farina tipo 0 - faina tip 0
200 ml latte - lapte
25 g lievito fresco - drojdie proaspata
100 ml acqua calda - apa calduta
100 ml olio - ulei
1 cucchiaio zucchero - 1 lingura de zahar
1 cucchiaino sale - 1 lingurita de sare
150 g formaggio grattugiato (il tipo che preferite , io ho usato un misto) -branza razalita (de care doriti, eu am folosit un mixt sicilian)
+
1 uovo battuto - 1 oua batut
poco sale - putina sare
3 cucchiai di farina - 3 linguri de faina
papavero - mac

Fate un impasto con gli ingredienti sopra il "+" e lasciate lievitare finché raddoppia.
Preparate il misto di uovo, farina, sale, per poterlo usare sopra i panini.
Accendiamo il forno, prepariamo i panini (date la forma che vi piace), mettiamo al forno, lasciamo per circa 10 minuti, poi mettiamo sopra il misto di uovo, farina, sale, in più il papavero a piacere.
Lasciamo per altri circa 15 minuti, proviamo se sono pronti. Ottimi col pesto, magari preparato sempre in casa. Si mantengono freschi per 2-3 giorni.

Se face un aluat cu ingredientele de mai sus, si lasam sa dospeasca pana aluatul se dubleaza. Atentie, aluatul trebuie sa iasa moale, pufos dar nu lipicios. Daca e prea tare sau uscat adaugati lapte caldut sau apa si framantati pana devine moale, pufos, placut la framantat.
Pregatiti mixtul din faina, ou, sare, pentru a-l putea folosi pentru uns. Pornim cuptorul, pregatim painitele dupa forma care va place (eu am gasit niste impletituri pe net, dar n-am prea urmarit pas cu pas, au iesit ...oricum bine), le punem la cuptor si lasam cam 10 minute, dupa car scoatem si ungem painitele cu oul batut cu sare si faina, plus mac (eu ador macul!). Lasam inca 15 minute (circa, eu am cuptor electric) si probam daca sunt gata.
Excelent cu zacusca, facuta tot in casa (eu am facut una de ardei...mmmm, se combina perfect!). Se mentin proaspeti chiar 2-3 zile, grozavi pentru un weekend in aer liber!







E loro li hanno serviti caldi! :-))

17 commenti:

happymama ha detto...

ce branza ai folosit, daca ai vrea sa imi spui denumirea...si eu locuiesc in italia asa ca as putea achizitiona acelasi tip. super blogul!!!

kris ha detto...

Multumesc!
Eu am folosit ce am avut prin frigi, branzeturi siciliene (pracentino, un alt tip cu ardei iute)dar poti folosi dupa plac ce doresti: parmigiano, romano, cascaval (mai dulce)emmenthal etc.
Evident daca e o branza dulce, pui ceva mai multa sare, si invers, daca branzeturile sunt sarate, pui putina sare.

ioana ha detto...

Buna! Felicitari pentru retete, sunt nemaipomenite! Te rog sa imi spui cum ai impletit aceste painici sau cum ai procedat ca sa le dai aceasta forma? Sunt la inceput intr-ale bucataritului dar am multa vointa:D.
Pupici!

happymama ha detto...

Kris, helpppp!!!! am incercat azi sa fac aceste painici grozave si mi-a iesit o coca foarte tare! Am respectat intocmai ingredientele si cantitatile si cu toate astea coca a fost foarte foarte tare. Te rog sa ma ajuti! Cumva trebuia mai mult lichid, trebuiau framantate mai mult? Ajuta un incepator:D. Multumesc din suflet~

kris ha detto...

Aluatul trebuie sa iasa moale si elastic, deci adaugat lapte sau chiar apa calduta pana devine asa. Cantitatile sunt deseori orientative, dar cam orice aluat sarat trebuie sa fie placut la framantat,moale, atat cat sa nu fie lipicios.
ps.sorry ca n-am vazut mai repede, dar am pb cu computerul.

kris ha detto...
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kris ha detto...

Salut Ioana, multumesc pentru aprecieri. Iti spun un secret: nu au iesit chiar cum voiam eu, dar nici prea rau :-)) De fapt m-am uitat la impletituri gasite pe net si am inceput cum au facut altii dar am terminat...cum mi-a venit la mana. Poti cauta pe google "paine impletituri" si sigur vei gasi ceva cu imagini, eu n-am pozat fiecare miscare mai ales ca n-am urmarit o regula, le-am cam facut cum mi-a venit la mana. In orice caz, fiecare painita e facuta din 4 snururi egale ca lungime si latime (aprox.)le-am pus cate doua orizontal, doua vertical si le impleteam doua cate doua, capetele ramase le-am pus sub, inchizand cat am putut de bine. Succes si daca le faci sa-mi scrii cum ti-au iesit.

Unknown ha detto...

Apetisante painicile tale! Ma intreb cum ai timp si rabdare sa inventezi atatea?!? Trebuie sa-ti vizitez blogul mai des, sa ma inspir si eu...
Mult succes si pe mai departe! Simona - Pt.

kris ha detto...

Multumesc, te astept mereu!

Mammazan ha detto...

Un paio di questi panini me li langerei anche subito...seguiti da una bella fetta di torta meringata!!
Baci

kris ha detto...

:-) Un saluto Mammazan e complimenti per le ricette!

sebi_2569 ha detto...

frumos

donne russe ha detto...

La ricetta mi piace molto. Probabilmente è molto gustoso.

Retete culinare ha detto...

Arata minunat!

masaj erotic Bacau ha detto...

arata grozav si cred ca sunt delicioase!felicitari pentru acest blog!

ricette ha detto...

Complimenti, bellissimo blog!
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ricette ha detto...

Complimenti bellissimo blog e ricette perfette!!
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