Foto, pensieri, racconti, ricette e tant'altro...
Per un'ottima visualizzazione del blog consiglio Mozzila Firefox .
Folositi Mozzila Firefox pentru a putea vizualiza blogul in conditii optime.

mercoledì 9 luglio 2008

Bazilica Sf.Petru din Vatican, Basilica di San Pietro in Vaticano


Pe vremea cand eram studenta eram zilnic sau aproape zilnic la Vatican. Imi placea totul si culmea, nu ma plictiseam chiar daca vedeam aceleasi lucruri de mai multe ori.
Pentru cei care doresc sa viziteze sa nu-si imagineze ca intr-o ora ...au terminat de vazut. Nu. Este vorba si de cea mai mare biserica din lume.
Depinde evident de ziua in care mergi sa vizitezi, daca e sau nu sarbatoare, daca se nimereste sa cazi in ziua cand Musei Vaticani e gratuit...
Si e mult de vazut: doar inauntru te pierzi pentru ca e foarte mare biserica. Prima oara tin minte ca nu mai gasisem iesirea :-))
Si desi banuiesc ca am vazut aproape tot, le-am vazut pe bucati: de mai multe ori in interior, de vreo doua ori am urcat sus pe Cupola (ce panorama!) de vreo sase ori am vazut Musei Vaticani care e foarte mare si sunt cateva ore bune de mers (Capela Sixtina e chiar la sfarsit) , subsolul iar l-am vazut dar mai putin.
Totul incanta si te lasa fara cuvinte. Am avut norocul sa-l vad de aproape si pe Papa Giovanni Paolo II in timpul celebrarii Sf. Pasti din '93. Ramasesem toata noaptea cu un grup de colegi de la Universitate ca sa prindem locuri in fata...si asa l-am vazut pe Papa Karol Wojtyla, probabil cele mai indragite personaje din ultimii ani....Si in ultima sa zi de viata eram in preajma...sub geamurile Vaticanului ...ce emotii stranii.
De vazut: Poarta Sfanta, La Pietà di Michelangelo, Tomba di Alessandro VII, Il Baldacchino di San Pietro di G.Bernini, La Cupola di Michelangelo, Le grotte vaticane e tomba di Pietro, etc.
Pentru cine vrea sa se informeze mai mult: S. Pietro , Vaticano

Nessun commento:

K R I S

Italiano-English- Romana

Per la traduzione di un post, lasciate un vostro commento.
For translation, leave a comment, please.
Pentru traducerea unui post, lasati un mesaj la "commenti".

Machine Translations

Archivio blog

Etichette