Foto, pensieri, racconti, ricette e tant'altro...
Per un'ottima visualizzazione del blog consiglio Mozzila Firefox .
Folositi Mozzila Firefox pentru a putea vizualiza blogul in conditii optime.

domenica 14 settembre 2008

Loreto, vacanza 2008








Expozitie de presepe






privelistea de sus, de la sanctuar





Am ajuns si la Loreto, loc de pelegrinaj de care de fapt ne vorbise de mai multe ori mama mea.
De departe pare o stea...imi pare rau ca in acel moment nu mi-a trecut prin cap sa fac o poza...Dar nu se stie niciodata, poate vom mai avea ocazia...plimbarea merita cu siguranta.
Se spune ca aici se afla casa unde s-a nascut Fecioara Maria, a trait si a primit "vestea" despre nasterea miraculoasa a lui Isus. Conform traditiei catolice, casa a fost adusa de ingeri de la Nazaret, lasata intai in Croazia (unde insa a fost pe mana hotilor) si adusa in final la Loreto,(10 dec 1294) pentru acest motiv Madonna de la Loreto fiind venerata si ca patroana aviatorilor.
Stiintific vorbind, cele trei ziduri (al patrulea fiind de fapt o grota) au toate caracteristicile zonei de unde provine, inclusiv desenele, cuvintele scrise si mai ales materialul de constructie.
Pe baza documentelor si descoperirilor arheologice, cele trei ziduri au fost aduse pe nava din initiativa unei familii nobile - Angeli - care guvernau in Epir. Intr-un document din septembrie 1294 descoperit recent se atesta ca Niceforo Angeli a lasat propriei fiice Ithamar ca zestre o comoara - "pietrele sfinte ale Casei Fecioarei Maria" printre alte bunuri. Acestea fiind transmise mirelui, Filippo di Taranto, al patrulea fiu a lui Carlo II D'Angiò, regele de la Napoli.
Cei trei pereti au inaltimea de 3 m, dar in exterior au fost "imbracati" in sculpturi din marmura, dupa desenul lui Bramante (1507) si realizat de renumiti artisti din perioada Renasterii italiene.
Statuia originala a Fecioarei Maria a fost distrusa in 1921 intr-un incendiu si sostituita de o alta in lemn de cedru libanez.
Principalele festivitati: 8 septembrie - nasterea Fecioarei Maria si 10 decembrie- data la care casa a ajuns la Loreto


Loreto - la Santa Casa.
Santuario della Santa Casa
Pellegrinaggio Macerata - Loreto



Loreto (english)
The Holy House
An ancient tradition recounts that the Holy House of Loreto il the same walled Chamber of Our Lady that had existed in Nazareth, in Galilea, in wich Mary was born, was brought up and received the angelic annunciation.

This tradition, based on devotion and popular credence, ascribed the transportation of the House of Nazareth to an angelic mission, while recent studies, reading the tradition as were "between the lines"have put forward the hypotesis of a transportation devised by human agency, by sea, with special assistance from above.
Patroness of the Aviation
Pilgrimages

2 commenti:

mihaela ha detto...

frumoase poze,mi-ai facut pofta de concediu !

kris ha detto...

Hehe..multumesc! Ca sa fiu sincera...inca tot acolo mi-au ramas gandurile! :-))

K R I S

Italiano-English- Romana

Per la traduzione di un post, lasciate un vostro commento.
For translation, leave a comment, please.
Pentru traducerea unui post, lasati un mesaj la "commenti".

Machine Translations

Archivio blog

Etichette