sabato 24 ottobre 2009

Torta meringata con amarene - Tort de visine cu spuma

Una torta che ho fatto a casa di mia mamma, seguendo la ricetta di una nostra vicina e amica :-))
Devo dire molto buona, ho approfitato ovviamente delle amarene fresche, profumi..di giugno :-)
Un tort facut acasa la mama, dupa o reteta a unei vecine si prietene :-)
Foarte buna, am profitat evident de bogatia de fructe din iunie, in cazul acestui tort- visinele!

Ingredienti:


6 tuorli - galbenuse
6 cucchiai zucchero
2 cucchiai panna da cucina -2 linguri smantana
1 bustina polvere lievitante 1 praf de copt
150 gr burro - unt
succo di 1 limone - suc de la o lamaie
250 gr farina - faina
scorza di 1 limone - coaja de lamaie
amarene - visine
6 albumi - albusuri
6 cucchiai zucchero - 6 linguri zahar

Si battono i tuorli, con lo zucchero, si aggiungono il resto degli ingredienti, mettiamo l'impasto in una tortiera imburrata. Sopra aggiungiamo le amarene, lasciamo al forno per per circa 25 minuti (dipende dal forno, comunque mezza cottura).
Montare gli albumi a neve ben ferma e aggiungiamo a circa metà cottura dell'impasto. Si lascia per altri 15-20 minuti (forno a gas, dipende sempre dal vostro forno).

Copiii numesc acest tort "cu spuma" datorita bezelei adaugate deasupra.
Batem spuma galbenusurile, adaugam restul ingredientelor. Turnam intr-o tava unsa cu unt, adaugam fructele deasupra. Lasam la cuptor pe jumatete coptura (depinde de cuptor, eu am avut cuptor cu gaz in tara).
Batem spuma albusurile cu zaharul, sa fie tare, si adaugam deasupra, dupa jumatate timpului de coptura. Lasam pana e gata (cam 15-20 de minute cca).



3 commenti:

may26 ha detto...

(^_^) ciao Kris, che bella dev'essere proprio buona (-_^) bravissima come sempre (^_^) un abbraccio baci baci ♫♫♫♪♪♪

Anonimo ha detto...

buna! si eulocuiesc in Italia si sunt innebunita dupa visine dar aici nu se gasesc. te rog sa imi spui tu de unde le cumperi??? iti multumesc

kris ha detto...

Tortul e facut in luna iunie, eram in tara, si am folosit visine..de pe copac :-)) In Italia folosesc visinele din compot, ar cam trebui sa fie in orice alimentara, daca nu, in cele mari. E de obicei un borcan di portelan (ceva mai scump,dar sunt bune)alb cu albastru. Sau si alte tipuri, de pilda am vazut chiar in discounturi (la cutii) sau in partea cu dulciurie, le gasesti zaharisite (la cutii mai mici).
Proaspete le gasesti in sezonul lor, pe la tara sau la sagrele alimentare cam in mai-iunie.