Foto, pensieri, racconti, ricette e tant'altro...
Per un'ottima visualizzazione del blog consiglio Mozzila Firefox .
Folositi Mozzila Firefox pentru a putea vizualiza blogul in conditii optime.

lunedì 11 dicembre 2017

Ciuperci magice

Rasfoind cauzal dupa cautarea numelui unei ciuperci am dat de...ciuperci magice. Stiam nitel din auzite dar ca sa completam informatiile va trimit la un blog in limba romana al unui clujean (deci apropiat oricum mie ;) :) Ciuperci magice - ciupercomania 
Eu vin doar cu niste poze luate tot de pe net (n-am timp sa umblu dupa ciuperci din pacate )  si...sper ca v-am atras atentia asupra unui articol interesant mai ales iubitorilor de ciuperci :)
  Cu toată frica noastră actuală față de ciuperci, omenirea de-a lungul timpului a cunoscut și utilizat din plin ciupercile pentru ași atinge scopul; fie el de supraviețuire (hrană), fie el de manipulare (inducere de diferite stări), fie el de altă natură (medicinale, crime politice sau din dragoste)... În ziua de azi totuși ne confruntăm și cu o altă față a problemei ciupercilor magice. Pe de o parte guvernele luptă împotriva folosirii acestor ciuperci, datorită efectului lor halucinogen; iar pe de altă parte corporațiile farmaceutice studiază tocmai acest efect pentru a putea recrea psilocibina in condiții de laborator (veste bună amatorilor; în curând o vor putea procura din farmacii legal), deoarece conform studiilor recente ar putea trata pacinetii deprimați pe care medicamentele moderne sau psihoterapia nu îi mai pot ajuta; succesul ciupercii in tratarea acestor tipuri de boli se datorează compușilor acestor ciuperci ce sporesc  amintirile asociate emoțiilor pozitive.
Cine vrea să incerce ciuperci magine, să încerce ciupercile din familia Psilocybe; cel mai recomandat probabil ar fi Psilocybe cubensis, fiindcă la urma urmei acestea sunt ciupercile magice autentice. Pe lângă acestea sunt și alte ciuperci ce conțin substanțe halucinogene, cum este și Muscărița, dar ele sunt subiectul altor articole, singura lor problemă ar fi că mai conțin și alte substanțe pe lângă cele halucinogene, care în cazul Muscăriței sunt substanțe otrăvitoare, nu doar de modificare a dispoziției..

Nessun commento:

K R I S

Italiano-English- Romana

Per la traduzione di un post, lasciate un vostro commento.
For translation, leave a comment, please.
Pentru traducerea unui post, lasati un mesaj la "commenti".

Machine Translations

Etichette