mercoledì 7 gennaio 2009

Cartofi "acordeon" - Patate "fisarmonica"

Semplice farlo e buonissimo, provato ieri sera quando non sapevo cosa cucinare con le patate...
Ingredienti:
5-6 patate (io avevo pensato due a testa)-5-6 cartofi (1 sau 2 de persoana)
diversi tipi di formaggio, quello che avete - branza pe care o doriti
salame - salam
prosciutto - sunca
cipolla (a piacere) - ceapa (daca va place)
prezzemolo - patrunjel
burro - unt
senza sale (se formaggi sono piccanti salati ecc) -fara sare daca branza, salamul etc sunt sarate

Sbucciare le patate, tagliatele come si vede in foto. Fra le fettine mettete burro e quello che volete (salame, prosciutto, formaggi), cippola se piace e prezzemolo. Chiudete ogni patata in carta argentata e mettetele al forno per 30 minuti a 230°.
Si servono calde.

Curatati cartofii si ii taiati cum se vede in imagine. Intre felli aranjati cate o feliuta de unt, branza, salam, sunca etc dupa preferinte (si ce aveti in frigider :-), patrunjel si alte arome daca doriti. Inchideti fiecare cartof facut in acest fel in hartie de aluminiu, si puneti la cuptor la 230° , circa 30 de minute. Se servesc calzi.
Sunt foarte buni, au devenit unul din felurile noastre preferate ;-)






Mara ha voluto solo salame, ma consiglierei anche formaggi ;-)

Nessun commento: