martedì 27 gennaio 2009

Spaghetti alla puttanesca

Ingrediente:
200 g spaghetti
10 masline negre
bulion sau 3 rosii mari proaspete
2 - 3 linguri ulei de masline
putin patrunjel
1 catel de usturoi
sare dupa gust
1 bucatica hamsie (din conserva)
1 lingurita capperi (nu stiu cum le zice in romana)
putin ardei iute


Daca folositi rosii proaspete: decojiti rosiile in apa fierbinte (le lasati putin), taiati hamsiile, capperi, maslinele fara samburi le taiati rotite (se gasesc deja fara samburi dar pierd din gust)crestati ardeiul iute. La foc mic puneti intr-o cratita uleiul si adaugati pe rand usturoiul, hamsiile, maslinele, capperi, rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, pe la sfarsit scoateti usturoiul si ardeiul iute. La sfarsit adaugati sarea si patrunjelul. Puneti la fiert pastele (spaghetti) si le rasturnati in cratita, amestecand.
Pofta mare!


4 commenti:

Mirtilla ha detto...

so'troppo buoni!!!
complimenti per davvero ;)

kris ha detto...

grazie! come la maggior parte dei romeni, adoro la cucina italiana :-)

Elisa80 ha detto...

Grazie per la visita, mi ha fatto molto piacere ... e ti ringrazio per i complimenti .... li devo contraccambiare ho sbirciato qua e là e oltre a belle foto ci sono anche ottimi piatti a presto ti aspetto ancora... ciao Elisa80

kris ha detto...

Ciao Elisa, grazie della visita, ho provato a vedere di nuovo la tua pagina ma...non riesco...a presto