Una ricetta molto gustosa devo dire, trovata qui.
Ingredienti:
indivia (insalata belga) - salata belgiana
burro -unt
besciamella - sos alb bechameill
formaggio emmental - cascaval
Ingredienti:
indivia (insalata belga) - salata belgiana
burro -unt
besciamella - sos alb bechameill
formaggio emmental - cascaval
Si tratta un modo molto gustoso di cucinare l'indivia belga.
Cuocetela in acqua salata e versatela su una pirofila imburrata.
Versatevi un po' di besciamella e un po' di formaggio emmenthal, che avrete riscaldato in un pentolino a parte.
Cercate di coprire uniformemente l'indivia.
Mettete in forno a 180 gradi e fate cuocere per un quarto d'ora.
E un mod foarte gustos de a gati salata belgiana.
Se fierbe in apa sarata si se pune intr-un vas termo-rezistent uns cu unt. Se varsa sosul bechameill si casul, pe care l-ati incalzit intr-o craticioara de-o parte.
Salata trebuie acoperita in intregime.
Puneti in cuptor la 180° si lasati 15 minute.
Nota:
Sosul alb (bechameill) se poate si cumpara, dar eu l-am facut rapid din unt, faina, lapte, sare, noce moscata. Vezi aici reteta (in it).
Nessun commento:
Posta un commento