Ieri am pus pozele, dar azi va scriu si reteta, pe care am modificat-o putin la cantitati:
Ingredienti:
700 gr di farina 00 -700 gr faina 00
25 gr di lievito di birra - 25 gr drojdie
250 ml di latte tiepido - 250 ml lapte caldut
2 uova - 2 oua
2 cucchiai zucchero -2 linguri de zahar
60 gr di burro - 60 gr unt
un pizzico di sale - putina sare
Per il ripieno: Pentru umplutura:
200 ml di latte - 200 ml lapte
2 tuorli - 2 galbenusuri
40 gr di farina - 40 gr faina
80 gr di zucchero - 80 gr zahar
aroma limone - aroma lamaie
un pizzico di cannella - putina scortisoara
2 mele tagliate a fettine - 2 mere taiate felii
50 gr di mandorle- 50 gr migdale
Impastare farina, latte tiepido, lievito sbriciolato, le uova, zucchero e sale
Aggiungere per ultimo il burro ammorbidito
Lasciar lievitare per 1 ora (io l'ho lasciato tutta la notte, l'avevo fatto la sera).
Facem aluatul: faina, lapte caldut, drojdia faramitata, ouale, zaharul si sarea. La sfarsit adaugam untul moale.
Lasam la dospit cam o ora (eu l-am lasat toata noaptea, pentru ca l-am facut seara).
Per la crema: Crema:
Riscaldare il latte. Sbattere a parte lo zucchero con i tuorli; unire poi la farina, e l' aroma (o la scorza), la cannella. Quindi unire il latte tiepido e mettere sul fuoco finché non diventa denso
Lasciar raffreddare
Mele e mandorle
Ho tagliato le mele a fettine e messe in acqua con limone (così non si anneriscono)
Incalzim laptele. Frecam galbenusurile cu zahar, punem faina, aroma (sau scoarta), scortisoara. Amestecam cu laptele cald si il lasam pe foc invartind pana devine dens. Lasam sa se raceasca.
Mere-migdale
Taiem merele feliute si le lasam in apa cu lamaie (sa nu se innegreasca)
Riprendiamo l'impasto e lo stendiamo formando un rettangolo. Farcire con la crema fredda, le mele a fettine e le mandorle.
Arrotolare e formare la chiocciola
Con un coltello incidere la chiocciola, formando dei tagli.
Si spennella col uovo sbattuto (l'albume rimasto dai tuorli)
Ora si inforna a 180° per 40 minuti circa.
Dupa ce aluatul e dublat (a crescut foarte frumos!) se intinde o foaie in forma dreptunghiulara. Se intinde crema racita, adaugam merele si migdalele.
Rulam si dam forma melcului.
Cu un cutit facem taieturi pe margine, cum se vad in imagine.
Ungem cu ou batut (albusul ramas de la crema) si punem la cuptorul deja incalzit, la 180°, circa 40 de minute.
L'impasto lievitato una meraviglia :-)
11 commenti:
bellissimo ma lo hai farcito , se si e con cosa ?
buna kris,arata foarte bine melcul tau,poti sa dai cateva detalii,e cu umplutura sau simplu?
sicuramente bellissima, ma...come l'hai farcita???
bacioni
mamma mia kis che bonta veramente perfetta e sai che profumino:-)baci imma
Grazie per i vostri commenti! Ieri avevo messo solo le foto, oggi ho aggiunto la ricetta :-).
E' presa da un altro blog, ma modificata perché non mi trovavo con le quantità - ci voleva più farina.Comunque l'impasto è uscito una bellezza, cresciuto che mi usciva quasi dal vaso!:-))
Baci a tutte voi.
Mihaela, scuze ca n-am scris ieri si reteta, ma grabeam. Melcul (vezi, i-am dat numele asta in romana ;-) ) l-am umplut cu o crema+migdale si mere. De fapt am scris reteta in ambele limbi.
Pentru orice, poti sa-mi lasi un cometariu si voi raspunde.
Pupici :-)
kris multumesc de reteta.il fac maine seara,pt week-end si iti spun cum iese.
o zi minunata!
Cu placere, Mihaela! Nu traduc toate retetele pentru ca ma grabesc, dar daca mi se cere o fac cu draga inima! Pa si weekend placut, astept sa-mi spui cum iese ;-)
Buna Kris, am venit sa-ti multumesc de vizita facuta si te mai astept !
..super interesant blogul tau..o multitudine de retete apetisante, multe impresii si fotografii edificatoare a locurilor surprinse in imagini..imi place mult :)...cu siguranta am sa te vizitez foarte des.
te pup :)
ps. nu pot sa-ti spun decat- DELICIOS-melcului tau,care arata de-ti vine sa "musti"monitorul...bravissima
Che meraviglia, è bellissimo!! Ben lievitato soffice... chissà che buono, ancora caldo... Ciao Kris, un baciotto.
Grazie, Ross, davvero molto buono.Un bacio anche a te e ..buona domenica!
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