Si cam asa arata ieri seara Manuel, murdarind evident peste tot cu ciocolata :-))
De fapt este vorba de un tort facut din faina de castane. Faina are gustul de castane fierte...si deci tortul e cam la fel, un gust mai ciudat (pentru cine n-ar sti ca de fapt nu e faina de grau).
A placut mult tuturor, in zona noastra plac castanele si cam tot ce se face din ele: prajituri, compoturi, siropuri etc.
Am respectat exact reteta de pe punga de faina (de castane), blatul nu creste si e destul de sec deci sfatuiesc sa-l umpleti cu stafide, pinoli si ce va mai place.
Ingrediente:
faina de castane 400 gr
3 oua
7 linguri zahar
150 gr unt moale
400 gr lapte
un varf de sare
praf de copt- un plic
50 gr cacao
un pliculet de vanillina
un paharel de rom
putina aroma de portocale
stafide, pinoli cat doriti
Se amesteca toate ingredientele si se varsa totul intr-o tava rotunda unsa cu unt , cel putin 25 cm (ca sa nu creasca mult).
Se lasa la cuptor la 160°, 40 de minute, fara sa deschideti cuptorul. Verificati evident cu o scobitoare (mie mi-au trebuit mai mult de 40 de minute la aceasta temeratura). Pe deasupra puteti pune zahar praf , frisca sau ciocolata, dupa gust.
A placut mult tuturor, in zona noastra plac castanele si cam tot ce se face din ele: prajituri, compoturi, siropuri etc.
Am respectat exact reteta de pe punga de faina (de castane), blatul nu creste si e destul de sec deci sfatuiesc sa-l umpleti cu stafide, pinoli si ce va mai place.
Ingrediente:
faina de castane 400 gr
3 oua
7 linguri zahar
150 gr unt moale
400 gr lapte
un varf de sare
praf de copt- un plic
50 gr cacao
un pliculet de vanillina
un paharel de rom
putina aroma de portocale
stafide, pinoli cat doriti
Se amesteca toate ingredientele si se varsa totul intr-o tava rotunda unsa cu unt , cel putin 25 cm (ca sa nu creasca mult).
Se lasa la cuptor la 160°, 40 de minute, fara sa deschideti cuptorul. Verificati evident cu o scobitoare (mie mi-au trebuit mai mult de 40 de minute la aceasta temeratura). Pe deasupra puteti pune zahar praf , frisca sau ciocolata, dupa gust.
Nessun commento:
Posta un commento