venerdì 24 aprile 2009

Patate ripiene - Cartofi umpluti

Adoro le patate fatte in diversi modi, adoro i funghi, così ho pensato di unirli in un piatto unico, ed è venuto davvero molto buono.
Certo, le patate ripiene si possono fare in tanti modi, ed io una proverei sempre tutto :-))

Ador cartofii facuti in diferite feluri, ador ciupercile, si prin urmare m-am gandit sa unesc ambele ingrediente intr-un singur fel de mancare, care mi-a placut tare mult. Desigur, cartofii umpluti se pot face in multe variante, eu una le-as incerca pe toate :-))

Ingredienti:
patate - cartofi
prosciutto - sunca
funghi champignon - ciuperci champignon
sale, pepe - sare, piper
prezzemolo - patrunjel
aglio - usturoi
olio - ulei

Laviamo bene le patate, le tagliamo in due, e le scaviamo un po' al centro, salare e pepare. Tagliamo il prosciutto a dadini, i funghi a fettine, poco sale, un po' di aglio tritato, e riempiamo le patate con questo composto coprendo con il prezzemolo e poco olio su ogni pezzo.
Lasciamo le patate al forno a 180° per circa 45 minuti.

Spalam foarte bine cartofii, ii taiem in jumate, cu un cutit luam mijlocul, saram si adaugam putin piper. Taiem sunca cubulete, ciupercile feliute, putina sare, usturoi pisat, si umplem cartofii cu aceasta umplutura. Adaugam putin ulei si patrunjel. Lasam la cuptor la180° , circa 45 minute.


Nessun commento: