Mi-era un dor! Si anul acesta l-am facut multumita si retelor gasite prin diferite bloguri. Eu nu prea respect exact cantitatile si reteta orginala, dar v-o dau pe cea pe care o folosesc mai mult:
Ingrediente:
aluat:
70 ml smîntîna
75 ml lapte
1 zahar vanilat
4 galbenusuri
1 vf. cutit sare
vanilie (sau esente dupa gust)
coaja de lamîie (sau portocala,dupa preferinta)
Drojdia se freaca cu o lingurita zahar si o lingura lapte cald, se lasa la dospit.
Se pregateste faina si toate ingredientele si se amesteca toate impreuna, inclusiv drojdia dospita. Se framanta pana aluatul e moale si se lasa la dospit cam o ora (pana se dubleaza).
Cand e crescut , il taiati in functie de impletitura dorita. Eu l-am facut de pilda impletit in trei, deci am taiat trei bucati.
In ultima poza umplutura am amestecat-o si cu nuca de cocos.
Drojdia se freaca cu o lingurita zahar si o lingura lapte cald, se lasa la dospit.
Se pregateste faina si toate ingredientele si se amesteca toate impreuna, inclusiv drojdia dospita. Se framanta pana aluatul e moale si se lasa la dospit cam o ora (pana se dubleaza).
Cand e crescut , il taiati in functie de impletitura dorita. Eu l-am facut de pilda impletit in trei, deci am taiat trei bucati.
Umplutura de mac
mac macinat
lapte
zahar
arome(coaja de citrice,vanilie..)
macul macinat se fierbe cu lapte cît sa-l acopere si zahar dupa gust(destul de dulce),pîna se îngroasa.Dupa racire,se unge foaia de aluat cu un strat de mac. Atentie: nu umpleti cu umplutura fierbinte ca nu mai iese forma.
Se unge deasupra cu ou batut si se lasa la cuptorul deja incalzit 185° cam o ora (depinde de marime, daca faceti melcisori sau forme mici mai putin) .
In ultima poza umplutura am amestecat-o si cu nuca de cocos.
Nessun commento:
Posta un commento