pestele cu ..sabie
Pestele proaspat adus
wow, ce ..sabie!
O cina (dar nu numai) agreabila mai ales vara este ...pestele spada. F. bun, hranitor, gustos, cate o felie la gratar... e o cina sau un pranz pe cinste!
Cel proaspat e desigur mult mai bun decat cel congelat, dar oricum ar fi ...merita incercat.
Ingrediente:
peste spada (felii)
sare
ulei de masline
vin alb
usturoi, rozmarin
Se face un sos din ulei de masline, vin alb (doua linguri), usturoi, rozmarin, se sareaza pestele si se lasa in acest sos cam o juma' de ora. Dupa care se trece la prajirea lui pe gratar.....Pofta mare!
Pestele spada se poate pregati si-n alte variante (si am sa revin) dar aceasta e poate cea mai la indemana mai ales cand suntem la plimbare...cu dragul nostru de camper! :-)
La Otranto in vacanta am avut ocazia sa vedem pestii spada vii, abia adusi...pozele nu sunt grozave dar pun totusi cateva :-)
Si torna in Maramures e su questo blog
11 anni fa
Nessun commento:
Posta un commento