



Cand am vazut pentru prima oara scoicile (cum le numeam la mama acasa) imi ziceam: "bleah, cine mananca asa ceva!" dar...gustand azi una, maine alta...au devenit printre...felurile mele preferate! Asa e viata, nu spune "niciodata" pana nu ai incercat, sau cum zic italienii : "mai dire mai".
Se pregatesc in general f. simplu, se curata bine, se mananca numai proaspete, adica sa-i vezi ca misca, se lasa un pic in apa cu sare....La sare ei dau in mod sigur semn de viata.
Se pregateste o tigaie cu ulei si usturoi, si se pun la prajit. Se lasa putin pentru ca sunt repede gata, cum sunt iesiti pe-afara sunt gata. Se adauga patrunjel taiat marunt si ardei iute (cui ii place).
Scoicile mari negre in schimb se fierb in apa cu sare, piper iar dupa ce-au fiert se mananca cu lamaie.
In poze cateva tipuri pe care le prefer.
Se pot servi si cu spaghetii, mai ales "lupinii" cum ii numesc la Napoli.
Nessun commento:
Posta un commento