mercoledì 18 giugno 2008

Prajitura cu visine -Dolce all'amarena




O prajitura pe care mama mi-o facea des mai ales in anotimpul visinelor..dupa ce le culegeam din copac de la bunica (si ce bune visine avea!)le puneam in zahar si faceam visinata si ..prajitura! E una din prajiturile mele preferate! Reteta e inspirata de pe blogul lui Lily ,dar cantitatile poate modificate :
Ingrediente:
12 linguri cu zahar,
4 oua,
9 linguri ulei,
100 ml lapte cald
15 linguri cu varf faina + cat mai trebuie sa nu fie prea moale
2 plicuri praf copt vanilate
visine din compot sau tinute in zahar fara samburi

Se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (se cerne)
Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se aseaza visinele (fara a fi necesar sa fie date prin faina)
Se coace la 175 ° C .
Cand se raceste se pudreaza cu zahar vanilat. In poza mi se lasasera visinele...de aceea sfatul meu e sa puneti ceva mai multa faina in compozitie sau sa le treceti totusi prin faina. O alta idee care mi-a fost sugerita sa lasati cateva minute la cuptor visinele inainte de a le pune pe blat, sau sa puneti intai blatul vreo 15 minute si dupa aceea sa adaugati visinele (cu riscul de a creste mai putin).


Nessun commento:

Archivio blog