Supa se face exact ca si supa de fasole, aici se face mult mai "stransa", adica fara multa zeama; si ...paste. Napoletanii in general (desi eu vorbesc mai mult de bucataria soacrei care e napoletana 100%) o gatesc la modul foarte simplu: putin ulei de masline,un catel de usturoi, un morcov (facultativ) cateva rosii sau bulion, o bucatica de costita (desi de multe ori nu o pun) sare si ...atat, eh, legumele :-) Se fierb la foc mic, apa trece de legume dar se lasa sa scada, mai ales in final cand se pun pastele. Gustul e oricum foarte bun si banuiesc e si o mancare sanatoasa ;-).
Nota: nu totdeauna se pun paste, mai e si obiceiul painii taiate cubulete, putin prajite si puse in farfurii, dupa care se toarna supa. Cred ca e si mai gustoasa asa :-).
Nota: nu totdeauna se pun paste, mai e si obiceiul painii taiate cubulete, putin prajite si puse in farfurii, dupa care se toarna supa. Cred ca e si mai gustoasa asa :-).
Nessun commento:
Posta un commento