mercoledì 8 ottobre 2008

Spaghetii alle telline

In dialectul napoletan "tellin' " ; sunt grozav de gustoase. Le "pescuiam" la Montesilvano unde sub nisip erau cu gramada, le gaseam dimineata, le lasam in galetuta cu apa pana seara (sa scoata nisipul) dupa care se spala bine si se ... gatesc. Se pot face si fara paste, ca un fel ..trei :-))
Ingrediente (3 persoane):
250 gr telline
cateva rosioare
piper, sare, patrunjel
un pahar de vin alb
un catel de usturoi
ulei de masline
250 gr spaghetti

Intr-o craticioara se caleste putin usturoiul, se adauga rosioarele, se strivesc putin cu furculita, se adauga tellinele, vinul alb, patrunjelul, sarea, piperul . Cand se deschid complet sunt gata. Spaghetti se fierb in alta oala cu putina sare si cateva picaturi de ulei. Cand sunt fierte se amesteca impreuna cu sosul. Pofta mare!



1 commento:

Gloria ha detto...

Arata foarte bine! Cu singuranza este si foarte gustos...eu nu stiu sa gatesc foarte multe feluri,dar macar cele pe care le fac sunt bune-:))

Archivio blog