lunedì 6 ottobre 2008

La bolognese

E una din macarurile noastre preferate. Ingredientele, cam ca la ciorba ;-)):

o ceapa
3-4 morcovi
telina
patrunjel
2 rosii mari sau o cescuta de bulion (aprox.)
carne macinata (cam 250 gr pt 4 persoane)
sare, piper alte condimente dupa gust
putin vin alb - cam o cescuta de cafea
250 gr paste (pentru 4 persoane) format mic
ulei de masline

Se curata ceapa, se taie marunt, se caleste usor in oala unde am pus putin ulei. Se adauga morcovii taiati marunt, carnea macinata si vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul dupa care se adauga rosiile sau bulionul, telina si se mai adauga putina apa daca e nevoie (sa nu fie sec) sosul trebuie sa fiarba lent la foc mic. Spre sfarsit se adauga patrunjelul.
Dupa ce sunt fierte toate se adauga sarea, piperul si alte condimente daca doriti. Pastele se fierb separat si la jumatatea fierberii se scot si se adauga in compozitia cu carne, unde se lasa sa fiarba pana sunt gata (deci cateva minute, daca e nevoie adaugati putina apa). Sosul trebuie sa fie dens, deci nu ca supa. Pofta mare!




1 commento:

Unknown ha detto...

grazie della visita!

Archivio blog