E perché stavamo parlando della Calabria, qui ho scoperto la bomba calabrese che da allora non manca mai nella mica cucina :-) . Ogni paese ha la sua ricetta, ma
la base :
pomodori secchi, peperoncini secchi, melenzane sott'olio, carciofini sott'olio, funghi sott'olio.
le quantità sono ..a piacere!
Ingredienti:
50 gr. di melanzane
50 gr. di funghi
50 gr. di carciofini
5-6 peperoncini frullati;
una diecina di pomodori secchi;
frullare il tutto in modo grossolano ( 2-3 mm.) insieme ad olio d'oliva, uno spicchio d'aglio, un cucchiaino di origano silano.
aggiungere olio fino a ricoprire il tutto.
assaggiare e ..cambiare a piacere aumentando o diminuendo alcuni ingredienti!
si può consumare su fette di pane "abbrustolite", come antipasto; sulle uova fritte, sugli spaghetti, nel ragout...
forse farei prima a dire dove non si può usare!.
buon appetito!
(yahoo answers)
Si pentru ca tot vorbeam de Calabria (v. Praia), aici am intalnit pentru prima oara "la bomba calabrese" care de atunci o am mereu in bucatarie. E de fapt vorba despre o crema de ardei iute, ardeiul iute fiind unul din ingredientele cele mai folosite si renumite in aceasta zona a Italiei (calabrezii il mananca pur si simplu crud, cum ar fi o rosie sau un ardei ;-).
E facuta din: rosii uscate,ardei iute uscat,(de baza), usturoi,vinete, ciuperci, anghinare, (facute in ulei- tip conserve), sare, ulei de masline, arome natuarale, corector de aciditate. La gust e foarte picant, deci cantitativ ardeiul iute se pune din belsug!
Cantitati (dar care pot varia dupa gustul fiecaruia):
50 gr vinete
50 gr ciuperci (mixt)
50 gr anghinare
5-6 bucati ardei iute maruntiti
10 rosioare micute uscate
2 catei de usturoi
ulei de masline
origano
Se maruntesc toate impreuna f.bine si se acopera cu ulei pe deasupra.
Se foloseste cam in orice fel de mancare, sosuri, peste, paine, oua, paste etc, ar fi mai usor sa scrii la ce nu ar merge :-). Eu il am gata facut, dar reteta e calabreza, de la cei care o fac.
la base :
pomodori secchi, peperoncini secchi, melenzane sott'olio, carciofini sott'olio, funghi sott'olio.
le quantità sono ..a piacere!
Ingredienti:
50 gr. di melanzane
50 gr. di funghi
50 gr. di carciofini
5-6 peperoncini frullati;
una diecina di pomodori secchi;
frullare il tutto in modo grossolano ( 2-3 mm.) insieme ad olio d'oliva, uno spicchio d'aglio, un cucchiaino di origano silano.
aggiungere olio fino a ricoprire il tutto.
assaggiare e ..cambiare a piacere aumentando o diminuendo alcuni ingredienti!
si può consumare su fette di pane "abbrustolite", come antipasto; sulle uova fritte, sugli spaghetti, nel ragout...
forse farei prima a dire dove non si può usare!.
buon appetito!
(yahoo answers)
Si pentru ca tot vorbeam de Calabria (v. Praia), aici am intalnit pentru prima oara "la bomba calabrese" care de atunci o am mereu in bucatarie. E de fapt vorba despre o crema de ardei iute, ardeiul iute fiind unul din ingredientele cele mai folosite si renumite in aceasta zona a Italiei (calabrezii il mananca pur si simplu crud, cum ar fi o rosie sau un ardei ;-).
E facuta din: rosii uscate,ardei iute uscat,(de baza), usturoi,vinete, ciuperci, anghinare, (facute in ulei- tip conserve), sare, ulei de masline, arome natuarale, corector de aciditate. La gust e foarte picant, deci cantitativ ardeiul iute se pune din belsug!
Cantitati (dar care pot varia dupa gustul fiecaruia):
50 gr vinete
50 gr ciuperci (mixt)
50 gr anghinare
5-6 bucati ardei iute maruntiti
10 rosioare micute uscate
2 catei de usturoi
ulei de masline
origano
Se maruntesc toate impreuna f.bine si se acopera cu ulei pe deasupra.
Se foloseste cam in orice fel de mancare, sosuri, peste, paine, oua, paste etc, ar fi mai usor sa scrii la ce nu ar merge :-). Eu il am gata facut, dar reteta e calabreza, de la cei care o fac.
2 commenti:
Am mancat aceasta crema si este extrem de iute...eu manac picant dar asta o intrece pe toate.
Oricum este buna...
Si noua ne place foarte mult... O pun cam peste tot :-)
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