sabato 11 ottobre 2008

Pizza kris


Mai nou prin magazine, unde cumpar pasta sfoglia (aluat frantuzesc) am vazut ca au introdus un produs asemanator "base pizza". In trecut luasem niste pizza congelate dar...lasau mult de dorit ca gust. Am zis, hai sa vedem aceasta baza pizza cum e, ca pasta sfoglia ne place foarte mult si o folosesc mai nou foarte des fiind un pranz pe placul tuturor.
Si a iesit foarte buna, am repetat-o chiar de trei ori in zilele acestea si ...inca nu ne-am saturat! :-)) O recomand tuturor celor care n-au timp sa faca un aluat dospit sau de pe o zi pe alta, rezultatul fiind nu satisfacator ci foarte bun.

Ingrediente:

1 base pizza
mozzarella
sos de rosii
sare
busuioc
ulei de masline
sunca
ceapa verde (facultativ)

Se intinde aluatul direct pe tava (are deja hartia pentru cuptor), cu o lingura ungeti totul cu sos de rosii, puneti mozzarella feliute subtiri, sunca razalita sau taiata bucati mici, sare, busuioc, ceapa verde taiata marunt, uleiul de masline, un firicel pe deasupra.
Lasati la cuptor cam 15-20 de minute la 190°.
Nota: daca aluatul devine aprins la culoare devine mai sec, e mai placut la gust daca ramane alb.


Ps. Nu incarcati pizzele cu prea multe ingrediente, ce-i prea mult strica. Pentru napoletani si nu numai cea mai buna pizza e cea mai simpla :-)

4 commenti:

Gloria ha detto...

Am apa in gura! Ar fi perfecta exact cum ai zis tu,ptr cine nu are timp sa gateasca...
Pacat ca sunt intoleranta la rossi, ulei de masline si sunca...

Micaela ha detto...

dev'essere troppo buona!! ha un bellissimo aspetto!! bravissima

kris ha detto...

E' veramente buona...semplice, la pasta sfoglia è ottima, rapido farla e risultato più che soddisfacente...Ultimamente a richiesta la faccio quasi tutte le sere ;-) Cambio solo gli ingredienti, ovviamente.

kris ha detto...

Gloria, poti renunta la rosii, ulei si sunca, in loc de ulei pui putin unt, si pe pizza poti pune ce vrei...Ceapa verde e f. gustoasa, de fapt se apropie de gustul placintei de la tara, sau placinta taraneasca cum ii zic eu :-)

Archivio blog