martedì 8 luglio 2008

Cannelloni


Cannelloni e un tip de pasta mai mare, tuburi, care de regula se fac direct la cuptor fara o fierbere prealabila. E o mancare foarte gustoasa si indicata in orice sezon.
Ingrediente:
  • 1 pachet cannelloni
  • ricotta (urda, branza de vaci, etc dupa preferinte)
  • bulion sau suc de rosii proaspete (mai indicat)
  • 250 gr carne macinata (dupa preferinte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • un catel de usturoi
Se amesteca ricotta cu carnea macinata, se sareaza (piper, paprika daca doriti) se pregateste sosul de rosii (adica se pune ulei, usturoi, sucul de rosii si se lasa putin sa se faca sos mai gros).
Se umplu cannelloni cu amestecul de carne-branza, puteti sa va ajutati cu o lingurita.
Cand totul e gata se aseaza cu grija in tava se adauga sosul (e bine sa fie abondant ca sa poata sa fiarba pasta bine) si se lasa la 180° pana pasta e la "dinte" (adica fiarta exact cat trebuie, fara sa se umfle).
Se serveste cald.

Nessun commento:

Archivio blog