E o mancare foarte buna in ciuda aspectului nu foarte promitator din poza (si pentru ca facut la repezeala, aleasa varianta cea mai simpla cum dorea fiica-mea).
Ingrediente pentru 2 persoane:
se amesteca cu untul, laptele caldut, sarea (dupa gust), salamul, sunca mozzarella taiate cubulete, branza razalita (eu prefer dulce-sarat, de ex parmezan si roman sau ricotta siciliana sarata) dupa care se pune totul intr-o tava unsa cu putin unt si pesmet. Deasupra se pune pesmet si ou batut.
Se lasa la cuptor cam 20 de minute la 180°.
Sunt diferite variante, de pilda cine prefera pune mozzarella dupa ce a a scos din cuptor si mai lasa la cuptor vreo 10 minute.
Sau se face totul in straturi; sau se pot adauga/lua din ingrediente dupa gustul fiecaruia.
Sfatul meu e sa nu umpleti prea mult, mai ales daca doriti sa se simta bine gustul cartofului; eu prefer un pic din toate, dar...un pic :-)
In poza e foarte simplu facut, dupa cum dorea fiica-mea, doar cartofii cu putin unt, lapte, sare si parmezan, deasupra doar putin pesmet.
Pofta mare!
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 4 cartofi mari
- 30 gr unt
- 3 linguri lapte caldut
- sare
- salam
- sunca
- branzeturi diverse (razalite)
- mozzarella
- pesmet
- un ou
se amesteca cu untul, laptele caldut, sarea (dupa gust), salamul, sunca mozzarella taiate cubulete, branza razalita (eu prefer dulce-sarat, de ex parmezan si roman sau ricotta siciliana sarata) dupa care se pune totul intr-o tava unsa cu putin unt si pesmet. Deasupra se pune pesmet si ou batut.
Se lasa la cuptor cam 20 de minute la 180°.
Sunt diferite variante, de pilda cine prefera pune mozzarella dupa ce a a scos din cuptor si mai lasa la cuptor vreo 10 minute.
Sau se face totul in straturi; sau se pot adauga/lua din ingrediente dupa gustul fiecaruia.
Sfatul meu e sa nu umpleti prea mult, mai ales daca doriti sa se simta bine gustul cartofului; eu prefer un pic din toate, dar...un pic :-)
In poza e foarte simplu facut, dupa cum dorea fiica-mea, doar cartofii cu putin unt, lapte, sare si parmezan, deasupra doar putin pesmet.
Pofta mare!
Nessun commento:
Posta un commento