lunedì 14 luglio 2008

Gateaux - Gattò (de cartofi)



E o mancare foarte buna in ciuda aspectului nu foarte promitator din poza (si pentru ca facut la repezeala, aleasa varianta cea mai simpla cum dorea fiica-mea).

Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 4 cartofi mari
  • 30 gr unt
  • 3 linguri lapte caldut
  • sare
  • salam
  • sunca
  • branzeturi diverse (razalite)
  • mozzarella
  • pesmet
  • un ou
Se fierb cartofii cu coaja, cand sunt bine fierti se curata, si se fac tip pireu (in Italia se foloseste "schiacciapatate", vezi poza- dar si cu furculita se face foarte usor atat timp cat sunt fierbinti)
se amesteca cu untul, laptele caldut, sarea (dupa gust), salamul, sunca mozzarella taiate cubulete, branza razalita (eu prefer dulce-sarat, de ex parmezan si roman sau ricotta siciliana sarata) dupa care se pune totul intr-o tava unsa cu putin unt si pesmet. Deasupra se pune pesmet si ou batut.
Se lasa la cuptor cam 20 de minute la 180°.
Sunt diferite variante, de pilda cine prefera pune mozzarella dupa ce a a scos din cuptor si mai lasa la cuptor vreo 10 minute.
Sau se face totul in straturi; sau se pot adauga/lua din ingrediente dupa gustul fiecaruia.
Sfatul meu e sa nu umpleti prea mult, mai ales daca doriti sa se simta bine gustul cartofului; eu prefer un pic din toate, dar...un pic :-)
In poza e foarte simplu facut, dupa cum dorea fiica-mea, doar cartofii cu putin unt, lapte, sare si parmezan, deasupra doar putin pesmet.
Pofta mare!

Nessun commento:

Archivio blog