O reteta rapida si f. buna,bucataria napoletana:
Ingrediente:
- o felie mare de dovleac (bostan, ludau) - asta cam pentru 4 persoane
- un catel usturoi
- sare
- patrunjel
- piper (dupa gust)
- ardei iute
- ulei de masline
Se pune intr-o oala medie doua linguri ulei de masline, si se caleste usor usturoiul. Nu-l lasati sa prinda culoare, trebuie sa ramana alb.
Taiati cuburi (mari) dovleacul, si-l adaugati in uleiul incins cu usturoi. Lasati putin, invartind cu furculita, dupa care adaugati apa sa treaca bine de dovleac.
Lasati la foc mic si acoperit sa fiarba cam 2 ore (sa nu scada apa prea mult, mai adaugati daca e nevoie) pana e fiert bine dovleacul.
Se adauga putin ardei iute (dupa gust) piper si patrunjel.
Pastele se pun la fiert(in aceeasi oala cu dovleacul) doar la servire, cu 10 minute inainte. Puteti folosi orice forma de paste (dupa placere) dar format mic sau spaghetti rupti. Adaugati sare, evident pastele se fierb la dinte (sa nu se umfle de apa).
Se razaleste daca doriti cu putin parmezan sau romano (primul e dulce , al doilea sarat), dupa preferinte.
Observatie: mancarea nu trebuie sa iasa ca o supa ci mai densa. Deci nu se pune multa apa, ci se adauga daca e nevoie cate un pic.
Nessun commento:
Posta un commento