martedì 15 luglio 2008

Saratele






Curios, abia acum observ ca n-am pus inca...saratelele! Si cum le-am facut si ieri hai sa le afisam si pe blog ;-) Totdeauna au iesit perfect (o singura data am uitat insa de ele si au iesit betisoare negre ...:-)))
Ingrediente (ca la mama acasa)
  • 600 gr faina
  • 200 gr unt
  • 200 ml smantana
  • 3 lingurite sare
  • un cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri lapte caldut
  • 350 gr branzeturi (dulci si sarate, se razalesc in aluat)
Se lucreaza intai drojdia cu laptele cald si zaharul si se lasa la dospit. Dupa care se face aluatul din faina, unt, smantana, sare, drojdia dospita si branza razalita (un sfat: folositi branza dulce si sarata, de pilda romano , parmezan, cascaval, ementhal, etc). Din branza razalita se lasa o parte si pentru decorat saratelele.
Aluatul se lasa la dospit pana se dubleaza.
Se intinde o foaie si se dau formele dorite : betisoare-clasic dar eu m-am distrat si cu alte forme (de biscuiti).
Se pun in tava unsa cu unt, se ung cu ou batut +sare si se adauga branza razalita pe deasupra.
Se lasa la 180° la cuptor, cam 20 de minute.
Atentie: mai bine mai putin coapte decat prea mult, pierd din gust.
ps. se pot decora si cu mac

Nessun commento:

Archivio blog