Curios, abia acum observ ca n-am pus inca...saratelele! Si cum le-am facut si ieri hai sa le afisam si pe blog ;-) Totdeauna au iesit perfect (o singura data am uitat insa de ele si au iesit betisoare negre ...:-)))
Ingrediente (ca la mama acasa)
Aluatul se lasa la dospit pana se dubleaza.
Se intinde o foaie si se dau formele dorite : betisoare-clasic dar eu m-am distrat si cu alte forme (de biscuiti).
Se pun in tava unsa cu unt, se ung cu ou batut +sare si se adauga branza razalita pe deasupra.
Se lasa la 180° la cuptor, cam 20 de minute.
Atentie: mai bine mai putin coapte decat prea mult, pierd din gust.
ps. se pot decora si cu mac
Ingrediente (ca la mama acasa)
- 600 gr faina
- 200 gr unt
- 200 ml smantana
- 3 lingurite sare
- un cub drojdie
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri lapte caldut
- 350 gr branzeturi (dulci si sarate, se razalesc in aluat)
Aluatul se lasa la dospit pana se dubleaza.
Se intinde o foaie si se dau formele dorite : betisoare-clasic dar eu m-am distrat si cu alte forme (de biscuiti).
Se pun in tava unsa cu unt, se ung cu ou batut +sare si se adauga branza razalita pe deasupra.
Se lasa la 180° la cuptor, cam 20 de minute.
Atentie: mai bine mai putin coapte decat prea mult, pierd din gust.
ps. se pot decora si cu mac
Nessun commento:
Posta un commento