Carnea de pui se poate pregati in multe feluri, la gratar si cu arome e insa felul meu preferat. Am observat ca la Napoli gratarul se face rapid si cat se poate de simplu, carnea se prajeste mai putin si se pune doar putina sare: "la sange" cum se zice. Eu in schimb prefer sa las carnea intr-un sos cateva ore bune (o juma' de zi chiar) si dupa aceea s-o prajesc. E atat de buna (orice fel de carne) ca si oasele parca le-as manca!
Ingrediente:
- ulei de masline extravergine
- sare, piper, rozmarin, patrunjel
- ardei iute (putin, dupa gust)
- vin alb
- carnea de pui
Cantitatile le puneti "dupa ochi" adica sosul trebuie sa acopere carnea.
Se face acest sos din ingredientele de mai sus (puteti adauga ce va place, evident) si lasati carnea in acest sos cateva ore bune (eu las o juma' de zi). Dupa care frigeti pe gratar.
Serviti cu salata verde si ..un juma' de paharel de vin ;-).
Di solito a Napoli ho notato che le bistecche si fanno in modo molto semplice, si arrostisce la carne poco (a sangue) e si mette un po' di sale.
A me piace molto fare un sugo dove lasciare la carne mezza giornata dopodiché arrostirla.
Ingredienti:
- olio extravergine di oliva q.b.
- sale, pepe, rosmarino, prezzemolo (altro se volete)
- vino bianco
- peperoncino (poco)
- carne di pollo
Si prepara il sugo con gli ingredienti sopra (le quantità - deve coprire la carne) e si lascia mezza giornata. Poi lo si fa arrosto e potete servire con l'insalata verde. Buon appetito!
ps. Questa modalità si arrostire va bene con qualsiasi tipo di carne, le spezie si possono variare ovviamente.
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