E o reteta de la Moni. Foarte buna si care mi-a iesit totdeauna.
Ingrediente:
pt aluat:
Umplutura de fapt o faceti dupa plac, si in functie de anotimp (cand e prea cald, faceti ceva mai simplu, lejer). Cateva idei ca sa mai variati umplutura: ou fiert taiat felii, diferite salamuri, parizer, sunca, porchetta etc
Se freaca drojdia cu putin lapte cald si zahar. Dupa ce creste se amesteca cu celelalte ingrediente si se face aluatul. Se lasa la dospit dupa care aluatul se imparte in cate bile doriti sa faceti. Se intinde fiecare parte, se umple cu ingredientele taiate cubulete dupa care se face forma de bila.
Se aranjeaza in tava unsa cu unt si faina, se da forma dorita. (Bilele se pun cu inchizatura in jos) Se ung deasupra cu ou batut.
Se lasa la cuptor cam 35 de minute (depinde de marime). Foarte gustoase calde, dar se pastreaza perfect si pentru a doua zi, grozave pentru un picnic! :-))
In italiano qui
Ingrediente:
pt aluat:
- 500 gr faina
- 100 gr unt
- un cub de drojdie
- sare
- 3 oua (unul pentru uns deasupra)
- o lingura zahar
- 200 ml lapte caldut
- sunca
- masline (fara samburi)
- branza (si dulce si sarat, cum doriti)
Umplutura de fapt o faceti dupa plac, si in functie de anotimp (cand e prea cald, faceti ceva mai simplu, lejer). Cateva idei ca sa mai variati umplutura: ou fiert taiat felii, diferite salamuri, parizer, sunca, porchetta etc
Se freaca drojdia cu putin lapte cald si zahar. Dupa ce creste se amesteca cu celelalte ingrediente si se face aluatul. Se lasa la dospit dupa care aluatul se imparte in cate bile doriti sa faceti. Se intinde fiecare parte, se umple cu ingredientele taiate cubulete dupa care se face forma de bila.
Se aranjeaza in tava unsa cu unt si faina, se da forma dorita. (Bilele se pun cu inchizatura in jos) Se ung deasupra cu ou batut.
Se lasa la cuptor cam 35 de minute (depinde de marime). Foarte gustoase calde, dar se pastreaza perfect si pentru a doua zi, grozave pentru un picnic! :-))
In italiano qui
Nessun commento:
Posta un commento