Mi-a fost mai greu sa gasesc "langustine" (scampi in italiana) in primul rand pentru ca in tara nu i-am mancat niciodata. La Napoli ii priveam oarecum cu "raceala" pana i-am gustat: sunt grozavi!
LANGUSTINĂ, langustine, s.f. Crustaceu asemănător cu homarul, dar de talie mai mică, numit şi homar norvegian, utilizat în gastronomie ca şi creveta; din fr. langoustine; se comercializează, cu excepţia ţărilor francofone, sub denumirea (it.) scampi. (dex)
Se pregatesc cam la fel, cu mici diferente.
Gamberii mai mari se pot face gratar (cei "imperiali") sunt f. f.buni.
Cei mici e preferabil sa-i faceti cu sos de rosii (si mai ales rosii proaspete, cu coaja cu tot, au gust mai bun). Dar se pot face si in "alb" adica doar cu ulei, usturoi si gamberi/langustine.
Cine prefera , poate adauga un pic de ardei iute.
Mod de preparare cu sos:
Va iesi un sos nu foarte dens, care e foarte bun si pentru spaghetti. Pofta mare!
LANGUSTINĂ, langustine, s.f. Crustaceu asemănător cu homarul, dar de talie mai mică, numit şi homar norvegian, utilizat în gastronomie ca şi creveta; din fr. langoustine; se comercializează, cu excepţia ţărilor francofone, sub denumirea (it.) scampi. (dex)
Se pregatesc cam la fel, cu mici diferente.
Gamberii mai mari se pot face gratar (cei "imperiali") sunt f. f.buni.
Cei mici e preferabil sa-i faceti cu sos de rosii (si mai ales rosii proaspete, cu coaja cu tot, au gust mai bun). Dar se pot face si in "alb" adica doar cu ulei, usturoi si gamberi/langustine.
Cine prefera , poate adauga un pic de ardei iute.
Mod de preparare cu sos:
- gamberi, langustine (sau impreuna)
- 1/2 kg rosii proaspete cu coaja
- usturoi
- ulei de masline
- putina sare
- putin vin alb
- busuioc, patrunjel
Va iesi un sos nu foarte dens, care e foarte bun si pentru spaghetti. Pofta mare!
gamberi
scampi
Nessun commento:
Posta un commento