Foto, pensieri, racconti, ricette e tant'altro...
Per un'ottima visualizzazione del blog consiglio Mozzila Firefox .
Folositi Mozzila Firefox pentru a putea vizualiza blogul in conditii optime.

sabato 19 luglio 2008

Cake decorating ideas - Idei decoratii torturi

Torturile le-am facut de mica..numai eu stiu cat ma punea mama sa bat la blaturi!!! :-))
In ziua de azi insa sunt uimitoare, si pe langa multimea de bloguri fantastice, (si aici va sfatuiesc calduros o vizita pe pagina lui lily , pe care o gasesc extraordinara din toate punctele de vedere :-)) imi propun sa adun in aceasta pagina cateva idei, sfaturi, o parada video, cam ce-am citit pe ici pe colo ;-) .....
cu speranta ca voi reusi sa fac un pas inainte :-)

Pasta de lapte praf (Lily)
Pasta de zahar (Lily-Adriana-culinar.ro)
Tehnica realizarii unui trandafir din pasta de zahar, martipan, lapte praf, etc(Lily)
Trandafirii din crema de unt (Lily)
Frunze de ciocolata (Lily)
Trandafiri din ciocolata (Lily)
MarshmallowFondant (cookaround)
spiegazione passo passo di Angelica (copertura e sagoma con marshmallow)
Glasse e decorazioni(cookaround)
Glassa lucida
lucidare i soggetti in mmf
Pasta di zucchero passo-passo
Decoarazioni per dolci
Note di cioccolato
Decoriamo con il cioccolato
Dolci creazioni
Scritta con liquirizia



Sfaturi culese din toate partile - Suggerimenti letti di qua e di là:


Zaharul praf folosit pentru decoratii trebuie sa contina amidon, altfel udat se intareste (se intoarce la forma solida de zahar praf)
Pentru un blat perfect:
  1. separarea albusurilor de galbenusuri se face in vase bine spalate de grasime, astfel albusurile un se spumeaza bine;
  2. pentru ca albusurile sa fie bine spumate, ele se tin la rece in frigider circa 30 min.;
  3. zaharul prevazut pentru blat se imparte in doua: cu o parte din zahar se freaca galbenusurile, iar cu restul de zahar se bat albusurile;
  4. zaharul se adauga in albusuri dupa spumarea acestora si se continua baterea pana la intarirea lor (ridicand telul se observa ca se tine albusul de el);
  5. compozitia de blat pentru tort se toarna in forma speciala de tort sau in orice forma unas cu unt si presarata cu faina, iar la fund se asaza o hartie taiata exact cat acesta;
  6. coacerea se face la inceput la foc potrivit, iar dupa ce blatul se ridica, focul se inteteste si blatul se mai tine la cuptor pana este gata;
  7. controlul stadiului de coacere a blatului se face obisnuit, cu paiul: daca paiul iese din compozitie uscat, blatul este copt;
  8. blatul poate fi pregatit cu cateva zile mai inainte si pastrat la loc uscat, curat si racoros;
  9. blatul se taie orizontal, in doua sau in trei, de grosime egala, numai dupa ce s-a racit bine.
Torturile sunt mult mai gustoase daca se insiropeaza straturile in prealabil. Dupa care se ung cu crema si se suprapun.
Nucile pentru umplutura prajiturilor se amesteca cu albus si zahar.

Tagliare il pan di Spagna

di Luigi Farina

Se volete tagliare alla perfezione il pan di Spagna, prendete del filo di cotone per imbastire, disponetelo tutto intorno al bordo, nel punto dove volete effettuare il taglio, tirate i due capi e avrete un taglio perfetto.





Interesant, extraordinar de vazut:-) Original Cake Car

Nessun commento:

K R I S

Italiano-English- Romana

Per la traduzione di un post, lasciate un vostro commento.
For translation, leave a comment, please.
Pentru traducerea unui post, lasati un mesaj la "commenti".

Machine Translations

Bubbles

Archivio blog

Etichette