"Friarielli" e o verdeata tipica napoletana, amaruie si ciudata la gust (mai ales pentru ...."incepatori"). Nu mi-a placut o buna perioada dar cu timpul...a devenit una din verdeturile mele preferate ;-) Se gateste de regula impreuna cu carnatii (aici se obisnuieste sa-i pregateasca "macelarul de incredere";-) ) cu scopul de a obtine un gust amestecat si placut.
Ingrediente:
In ulei prajiti usor usturoiul (fara ca acesta sa prinda culoare) dupa care adaugati friarielli si prajiti putin; adaugati vinul alb si-l lasati sa se evapore, mai lasati cam 10 minute; intr-o alta tigaie faceti acelasi lucru cu carnatii dupa care uniti carnatii si friarielli si lasati la fript impreuna inca 10 minute. Se servesc calzi si reci (de multe ori e pranzul sotului la servici).
Ingrediente:
- 7-8 carnati
- ulei de masline extravergine
- sare, piper
- ardei iute
- vin alb - o jumatate de pahar
- friarielli
In ulei prajiti usor usturoiul (fara ca acesta sa prinda culoare) dupa care adaugati friarielli si prajiti putin; adaugati vinul alb si-l lasati sa se evapore, mai lasati cam 10 minute; intr-o alta tigaie faceti acelasi lucru cu carnatii dupa care uniti carnatii si friarielli si lasati la fript impreuna inca 10 minute. Se servesc calzi si reci (de multe ori e pranzul sotului la servici).
Nessun commento:
Posta un commento