E poate cea mai simpla si cea mai buna in acelasi timp, mai ales pentru iubitorii....de rosii. O mancare de vara, despre care sotul mi-a zis de multe ori: "o poti face si zilnic" :-).
E usoara, nu ingrasa daca e facuta in mod simplu (pentru ca se poate "dezvolta" adica adauga cam orice in sosul obtinut: peste, ton, scoici, branzeturi etc).
Ingrediente:
Se spala si se cresteaza rosiile:
E usoara, nu ingrasa daca e facuta in mod simplu (pentru ca se poate "dezvolta" adica adauga cam orice in sosul obtinut: peste, ton, scoici, branzeturi etc).
Ingrediente:
- rosii micute bine coapte
- ulei de masline
- usturoi-un catel
- busuioc proaspat
- sare
Se spala si se cresteaza rosiile:
Dupa ce au fiert (lasati si un pic de apa daca e nevoie sa nu se arda sau sa se prinda de cratita) se trec prin passapomodori intr-o alta cratita in care se pune ulei de masline (doua linguri) si un catel de usturoi:
Se invarte bine pana raman doar scoarte si samburi:
Sosul obtinut se lasa la fiert la foc mic (eu folosesc si plita ca sa nu se arda).
Cand s-a facut destul de dens e gata. Se adauga la sfarsit sarea si busuiocul (frunze verzi).
Doar cand serviti masa se fierb pastele. Intr-o alta oala, puneti apa la fiert, se adauga sare, 2 picaturi ulei, cand fierbe puneti pastele (respectati timpul de fierbere, sa nu se umfle de apa).Dupa ce au fiert, se strecoara si se amesteca cu sosul. Cine doreste, parmezan razalit deasupra.
Pastele pentru acest sos pot fi de orice tip: spaghetii, vermicelli, paste marunte, (pentru copiii mici mai ales) orez etc.
Cum eu am facut azi pentru Manuel si Mara am pus orez.
Acesta e sosul de baza pentru diferite alte feluri de sosuri: cu peste, scoici, carne, carnati etc.
Dar vara e recomandabila o mancare usoara, iar cui ii place gustul de rosii sfatuiesc sa nu adauge nimic.
Doar cand serviti masa se fierb pastele. Intr-o alta oala, puneti apa la fiert, se adauga sare, 2 picaturi ulei, cand fierbe puneti pastele (respectati timpul de fierbere, sa nu se umfle de apa).Dupa ce au fiert, se strecoara si se amesteca cu sosul. Cine doreste, parmezan razalit deasupra.
Pastele pentru acest sos pot fi de orice tip: spaghetii, vermicelli, paste marunte, (pentru copiii mici mai ales) orez etc.
Cum eu am facut azi pentru Manuel si Mara am pus orez.
Acesta e sosul de baza pentru diferite alte feluri de sosuri: cu peste, scoici, carne, carnati etc.
Dar vara e recomandabila o mancare usoara, iar cui ii place gustul de rosii sfatuiesc sa nu adauge nimic.
Nessun commento:
Posta un commento